Katarzyna Baczyńska
04 Kwie

Makaron z indykiem w porach ze szparagami

Nie masz pomysłu na obiad? Przychodzę z podpowiedzią! 🤗😋

 

Składniki:

👉 1 ząbek czosnku,

👉 ok. 150 g fileta z indyka,

👉 1 szklanka makaronu penne (najlepiej z mąki durum),

👉 1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego,

👉 1 kawałek pora,

👉 5 szparagów zielonych.

 

Sposób przygotowania w 5 krokach:

1️⃣ Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

2️⃣ Od szparagów oddzielić części niejadalne, podzielić je na kawałki długości około 4 cm i sparzyć wrzątkiem.

3️⃣ Mięso pokroić w podłużne paski. Por pokroić w plasterki i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Gdy zmiękną, dodać indyka, następnie szparagi oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.

4️⃣ Danie podlać wodą i dusić pod przykryciem około 10-15 minut.

5️⃣ Pod koniec dodać sól z pieprzem, ugotowany makaron i wymieszać.

Twój komentarz




POKAŻ