Katarzyna Baczyńska
04 Maj

Muffinki jajeczne ze szparagami

Pomysł na treściwe śniadanko lub kolację czyli MUFFINKI jajeczne ze szparagami 🤩😋 Spróbujcie!

 

Potrzebne składniki na 5 sztuk:

✔ 250g - 5 jajek

✔ 125g - 5 szparagów

✔ 5g - łyżeczka oliwy

✔ 50g - kawałek papryki

✔ 25g - kawałek pora

 

Sposób przygotowania:

Pora posiekać w piórka, paprykę pokroić w kosteczkę. Ze szparagów usunąć zdrewniałe końce i pokroić je w około 1 cm plastry, pozostawiając końcówki. Poddusić warzywa (poza końcówkami szparagów) na patelni z oliwą, przełożyć do foremek na muffinki. Jaja roztrzepać z przyprawami (np. solą i pieprzem). Wlać do foremek, na wierzchu ułożyć końcówki szparagów. Zapiekać 20 minut w 200 stopniach. 

Twój komentarz




POKAŻ